Η φθηνότερη βενζίνη

Ζώδια

Το ΚΘΒΕ αναζητά ηθοποιούς

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναζητά για την καλοκαιρινή του παραγωγή «Επτά επί Θήβας» άντρες και γυναίκες ηθοποιούς.

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει να τραγουδούν πολύ καλά και όσοι παίζουν πνευστό ή κρουστό όργανο θα πρέπει να το έχουν μαζί τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν δύο βιογραφικά με φωτογραφία.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Τσέζαρις Γκραουζίνις και τον συνθέτη κ. Δημήτρη Θεοχάρη στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 στο Βασιλικό Θέατρο στο επίπεδο -3.

Δηλώσεις συμμετοχής- πληροφορίες στο Τμήμα Παραγωγής στο 2315200008 μέχρι την Παρασκευή 22/1 και ώρα 16:30.

Πηγή: thestival.gr

 

To πανευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους 'FILME 2015' στη Θεσσαλονίκη

 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά φέτος το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME», που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή.
Οι διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME 2015» δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες 18 – 44 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και να διακριθούν μέσα από αυτή.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος τιμώμενος σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης και τιμώμενος ηθοποιός ο Γιάννης Στάνκογλου.
Το «FILME 2015» θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 28 - 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Europe Direct, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.
Συγχρόνως με τις προβολές προγραμματίζονται παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events για το πολιτισμικό τετραήμερο, που επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.
Το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνουν στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: seleo.gr

 

Έκθεση με τα «e-mails» του 19ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη

 

Στην εποχή των posts, των e-mails και των tweets το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί έκθεση για τα τηλεγραφήματα.

Σε αυτόν τον νοσταλγικό τρόπο επικοινωνίας είναι αφιερωμένη η έκθεση «Λόγος VI: Το τηλεγράφημα» σε συνδυασμό με έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Στάβερη που εμπνέεται από αυτά του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με υλικό από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Τουλάχιστον 300 τηλεγραφήματα από τις εταιρίες που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα του 20ού συγκεντρώθηκαν από τον συλλέκτη-συνταξιούχο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσιπίδη.

H έκθεση θα φιλοξενείται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού από 24 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Πολιτιστικό χάρτη θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία και έκδοση έντυπου χάρτη πολιτισμού, στον οποίο θα περιέχονται οι τοποθεσίες, οδηγίες, φωτογραφικό υλικό, στοιχεία επικοινωνίας των πολιτιστικών χώρων της πόλης (θέατρα, μουσεία, αίθουσες μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εικαστικών εκθέσεων κ.α.) καθώς και υλικό για εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε αυτούς.
Ο χάρτης θα εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά με στόχο να αποτελέσει μια έγκυρη βάση πληροφοριών και ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν την πολιτιστική ζωή της πόλης, θα ενισχύσει την εικόνα της πολιτιστικής ταυτότητας και θα υποστηρίξει τις τουριστικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι έχουν υπό την ευθύνη τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να αποστείλουν το αίτημά τους για συμμετοχή στον πολιτιστικό χάρτη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση k.melissidou@thessaloniki.gr μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Οι προϋποθέσεις για να συμπεριληφθούν οι ενδιαφερόμενοι στο χάρτη είναι:
• Οι χώροι που εκπροσωπούν να είναι αμιγώς πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• Να υπάρχει επίσημος δικτυακός τόπος για το συγκεκριμένο χώρο
• Να υπάρχει επίσημος προγραμματισμός για ένα τουλάχιστον εξάμηνο

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στον πολιτιστικό χάρτη δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση και το έντυπο θα διανέμεται δωρεάν.
Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 16 Μαΐου 2015.

Πηγή: seleo.gr

Από 14 - 17 Μαΐου το 1o Thessaloniki Science Festival

 

Το "1ο Thessaloniki Science Festival", το οποίο θα περιλαμβάνει πειράματα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις, διαγωνισμούς και προβολές ταινιών,

θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 14 - 17 Μαΐου, με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

Θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ και στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού WE, θα είναι -μεταξύ άλλων- η φυσική, χημεία, βιολογία - βιοεπιστήμες, μαθηματικά, αστρονομία και διάστημα, επιστήμη υλικών, ρομποτική, ψηφιακή τεχνολογία και πληροφορική.

Διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo" σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη HELEXPO - ΔΕΘ και τον Πολυχώρο WE, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πηγή: seleo.gr

Διαφημίσεις

1 ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα κάθε μέρα προσφορά από το PC Hospital

Giveaway of the Day