Η φθηνότερη βενζίνη

Ζώδια

Κυρίτσης: Οι τέσσερις χώροι κοντά στη Θεσσαλονίκη όπου θα εγκατασταθούν 4.500 πρόσφυγες από την Ειδομένη

Τους χώρους όπου θα εγκατασταθούν περίπου 4.500 πρόσφυγες από αυτούς που βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

«Τέσσερις χώροι έξω από τη Θεσσαλονίκη προέκυψαν από τη διαδικασία εύρεσης βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία προσφύγων. Πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο EXELΚA στο Ωραιόκαστρο και τρεις χώρους στο Καλοχώρι, ένα πρώην εργοστάσιο, μία πρώην εταιρεία logistics και μία πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σε αυτά τα σημεία, αλλά και στο κέντρο που δημιουργήθηκε στα Λαγκαδίκια, ευελπιστούμε να μετακινήσουμε μέσα στις επόμενες δέκα μέρες τουλάχιστον 4.500 ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο όσων βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνκαι διευκρίνισε ότι μετακίνηση προσφύγων θα γίνει και προς άλλες δομές φιλοξενίας εκτός από αυτές που δημιουργούνται στις παρυφές της Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην πρώτη φάση της διαδικασίας, δηλαδή εκείνη που αφορά την εξασφάλιση ενός προσωρινού καταλύματος για όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε δεύτερη φάση επιδίωξη μας είναι η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα σε μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες δομές που δεν θα είναι «στη μέση του πουθενά» και δε θα θυμίζουν στρατόπεδα με σκηνές», προσθέτει.

Σημειώνει, εξάλλου, ότι από κάποια στιγμή και μετά καταυλισμοί, όπως το Χέρσο, που είναι υποτυπώδεις, ακόμη και αν δεν καταργηθούν άμεσα πλήρως, θα γίνουν μικρότεροι και πιο αναβαθμισμένοι. «Σε κάθε περίπτωση η λογική της κυβέρνησης δεν είναι η διατήρηση τέτοιων μεγάλων εγκαταστάσεων όπως αυτές που φτιάχτηκαν αναγκαστικά στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω του αιφνιδιαστικού κλεισίματος των συνόρων. Είναι προφανές ότι δεν είναι δομές που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζει.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε αιφνιδιασμένος από τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, οι πρώτοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν εκεί αύριο, Μεγάλη Πέμπτη και υπογράμμισε την ανάγκη να προσδιοριστεί και να λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας προσφύγων και στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρη Βίτσα. «Δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός. Είναι ένα κοινό μυστικό που και οι σύμβουλοι του δημάρχου γνώριζαν» επισήμανε από την πλευρά του στο «Πρακτορείο 104,9FM» ο Γρηγόρης Εδρυνέλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη –ανατροπή» που υποστηρίχτηκε στις τελευταίες εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι μόλις το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε από περιοίκους ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης και ιδιωτών για την εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου».

Ο κ. Φωτόπουλος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και υπογραμμίζει ότι «οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο Δήμο Δέλτα είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό, και σε καμία περίπτωση δεν πληρείται ο όρος της αναλογικής κατανομής».

Πηγή seleo.gr

Από σήμερα επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Διαβατά, Καλοχώρι και Ανατολικό

Στο πλαίσιο του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργεία της εργολάβου εταιρείας θα προβούν σε επίγειους ψεκασμούς περιαστικού και φυσικού συστήματος στο δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Διαβατών (στις 12/4), Καλοχωρίου (στις 13/4) και Ανατολικού (στις 15/4) για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας χωρίς χρέωση στον αριθμό 800 11 244 24, προκειμένου να παρέχονται πληροφορίες και να αναφέρονται τοπικά προβλήματα όχλησης κουνουπιών.

Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.

Πηγή: www.thestival.gr

Προγραμματική σύμβαση Δήμου Δέλτα – ΠΚΜ για την οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία» υπογράφτηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα, από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και το Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο, στη Σίνδο.

Το έργο,  μήκους περίπου 4 χλμ, περιλαμβάνει την εξυγίανση της υπόβασης με την απομάκρυνση των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων καθώς και του ανεπαρκούς εδάφους, μέχρι την εξεύρεση υγιούς στάθμης έδρασης, την κατασκευή υπόβασης, βάσης και την ασφαλτόστρωση τμήματος του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Δ.Ε. Αξιού του Δήμου Δέλτα με το Αλιευτικό καταφύγιο στον ποταμό Λουδία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 520.000,00€, εκ των οποίων τα 300.000,00€ θα προέλθουν από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα 220.000,00 € από τις πιστώσεις του Δήμου Δέλτα.

Σχετικά με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Ένα αίτημα ετών των αλιέων, των μυδοκαλλιεργητών και των αγροτών του Δήμου μας βρίσκει πλέον το δρόμο του, χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας. Η ολοκλήρωση του οδικού τμήματος προς το αλιευτικό καταφύγιο θα αποτελέσει, επίσης, ένα βήμα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού πλούτου. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου για την ανταπόκρισή τους στα ζητήματα του Δήμου μας».

 

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «Η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία κρίνεται αναγκαία και επείγουσα καθότι κινδυνεύει να καταστραφεί η υπόβαση της οδού. Το εν λόγω τμήμα ανήκει στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Δέλτα, όμως είναι αυξημένης κυκλοφορίας και ευρύτερης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, καθιστώντας απαραίτητη την εξασφάλιση της προσπελασιμότητας προς το αλιευτικό καταφύγιο. Τα επιβεβλημένα γραφειοκρατικά επιτέλους τελείωσαν. Ευχόμαστε με την ολοκλήρωση του έργου  να συνεισφέρουμε στον αγώνα των πολιτών του Δήμου Δέλτα».

Πηγή http://www.thestival.gr/

Ξεκινούν την Κυριακή του Πάσχα τα «Καλοχωρίτικα» αφιερωμένα στον Άη Γιώργη

 
Από 1-8 Μαΐου προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιούνται και φέτος τα «Καλοχωρίτικα», μια εβδομάδα παράδοσης, ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού που συνδιοργανώνεται από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου καθώς και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου.  
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με αφηγήσεις, ανεγέρθηκε το 1918 από στρατιώτες με εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου.
 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, έχει ως εξής: 
Κυριακή   1 Μαΐου 
18.30  21.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και Περιφορά της 
Εικόνας, με την συνοδεία Φιλαρμονικής Καλοχωρίου & Αγήματος Νέων με 
Παραδοσιακές Στολές. 
21.00  22.00 μ.μ. Εκκλησιαστική χορωδία “ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ” Χορωδία Γυναικείου 
Κ.Α.Π.Η. Καλοχωρίου 
 
Δευτέρα   2 Μαΐου 
07.30  10.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 
10.30  11.30 π.μ. Διαγωνισμός Πίτας και Γλυκισμάτων στην Αίθουσα του Ι. Ναού. 
18.30  19.30 μ.μ. Εσπερινός και παράκληση του Αγίου Γεωργίου 
19.30 μ.μ. Βραδιά Παράδοσης με τα Χορευτικά Τμήματα των ΚΑΠΗ Γυναικών  
Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου  Λαογραφικού Συλλόγου Καλοχωριτών Αν. & 
Βόρειας Θράκης «Κασκάρκα» και Φιλοξενούμενων Τμημάτων  Παραδοσιακό Γλέντι 
 
Τρίτη   3 Μαΐου 
17.30 μ.μ. Αγιασμός του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» στο χώρο του Πνευματικού 
Κέντρου Καλοχωρίου 
18.30  19.30 μ.μ. Εσπερινός 
19.30  22.00 μ.μ. Επιδείξεις από τον Α.Σ. «Αρτέμιδα» Καλοχωρίου, Τμήματα 
Μουσικής και Παραδοσιακού Χορού Πολιτιστικού Συλλόγου, Μουσικό και χορευτικό 
τμήμα 2ου Δημοτικού Σχολείου. 
 
Τετάρτη   4 Μαΐου 
16.30  20.30 μ.μ. Τουρνουά Βόλεϊ από τον Α.Σ. «Αναγέννηση» στο Κλειστό 
Γυμναστήριο Καλοχωρίου (απέναντι από το Λύκειο) 
 
Πέμπτη   5 Μαΐου   (στην   πλατεία   του   χωριού) 
18.00  19.30 μ.μ. Επιδείξεις  παιχνίδια Μπάσκετ Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος» 
19.30  21.00 μ.μ. Επιδείξεις  παιχνίδια Ποδοσφαίρου Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος» 
 
Παρασκευή   6 Μαΐου 
18.00  19.30 μ.μ. Επιδείξεις  παιχνίδια Α.Σ. «Αναγέννηση» (στην πλατεία του 
χωριού) 
20.00  22.00 μ.μ. Κινηματογραφική βραδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στον 
αύλειο χώρο του Σχολείου 
 
Σάββατο   7 Μαΐου   (στην   Πλατεία   του   χωριού) 
19.00  20.00 μ.μ. Επιδείξεις από τον Α.Σ. «Ελπίδες» Τ.Κ.D. Καλοχωρίου 
20.00  21.00 μ.μ. Επιδείξεις Πυγμαχίας από τον Α.Σ. «Αναγέννηση» 
 
Σάββατο   &   Κυριακή   7/8 Μαΐου 
Έναρξη 9.00 π.μ. Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Α.Σ. «Αναγέννηση» Καλοχωρίου στο 
παλιό γήπεδο Καλοχωρίου 
 
Κυριακή   8 Μαΐου 
Έναρξη 9.00 π.μ. Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Φιλικός Αγώνας Παλαιμάχων του Α.Σ. 
«Μέγας Αλέξανδρος» στο Γήπεδο Καλοχωρίου 
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Καλοχωρίου.
 
Πηγή:www.deltanews.gr

 

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση φυλάκισης για απάτη και πλαστογραφία

 

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 44χρονος που σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και συμμορίας.

Πρόκειται για απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών και καταβολή δικαστικών εξόδων, για τα αδικήματα:

α) της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 73.000 ευρώ και αυτό των 150.000 ευρώ, στρεφόμενη και κατά τραπεζών που εδρεύεουν στην ημεδαπή,

β) της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 73.000 ευρώ και αυτό των 150.000 ευρώ, στρεφόμενη και κατά τραπεζών που εδρεύεουν στην ημεδαπή,

γ) της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και

δ) της συμμορίας, που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τέλη Δεκεμβρίου 2006 μέχρι και Μάιο 2008.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: seleo.gr

Διαφημίσεις

1 ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα κάθε μέρα προσφορά από το PC Hospital

Giveaway of the Day