Η φθηνότερη βενζίνη

Ζώδια

Πρώτη οργανωμένη ιστοσελίδα μεταχειρισμένων προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα

Πώς η δημιουργία μιας έκθεσης τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη κατέληξε σε ιστοσελίδα για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών πληροφορικής και προϊόντων τεχνολογίας.

Πως η δημιουργία μιας έκθεσης τεχνολογίας της προηγούμενης γενιάς στην Θεσσαλονίκη κατέληξε στην πρώτηοργανωμένη ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στην αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών πληροφορικής και προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Το 2015 αποφασίστηκε από την ομάδα του pc.gr η δημιουργία μιας έκθεσης παλιάς τεχνολογίας για τους μικρούς μας φίλους , δείχνοντας στην μικρότερες γενιές την τεχνολογία που χρησιμοποιούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα άλματα της τεχνολογίας είναι τόσο μεγάλα που πολλές ηλεκτρονικές μηχανές που χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητα μας έχουν εξαφανιστεί. Η αναζήτηση αυτών ήταν πολύ δύσκολη, μέσα από φίλους και γνωστούς καταφέραμε να συλλέξουμε ένα μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών που κάποιοι θα νοσταλγήσουν και κάποιοι θα ξαφνιαστούν.

Η ιδέα «αφού δεν το χρησιμοποιείς και δεν το θέλεις να μας το παραχωρήσεις» για την έκθεση τεχνολογίας μας έφτασε σήμερα εδώ. Όλοι έχουμε προϊόντα τεχνολογίας σπίτι μας που δεν τα χρησιμοποιούμε και
επιχειρήσεις αποθήκες γεμάτες ανταλλακτικά, έπρεπε να βρούμε έναν
τρόπο για να φτάσει στον κόσμο αυτή η πληροφορία και έτσι γεννήθηκε το pc.gr. Θέλοντας να συνδέσουμε από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα σε ένα ενιαίο χώρο αγοροπωλησίας μεταχειρισμένων, Ένα μεγάλο και πανελλήνιο εμπορικό κέντρο που ο καθένας θα μπορεί από ιδιώτης μέχρι και επιχειρήσεις να έχει το δικό του χώρο.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση δικτύου πώλησης και αγοράς ανάμεσα σε επαγγελματίες και ιδιώτες. Η δυναμική του domain δυο γραμμάτων pc.gr κατατάσσει τα προϊόντα στις πρώτες θέσεις αναζήτησης τηςGoogle χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Η αναζήτηση και η εύρεση φθηνού και κατάλληλου μεταχειρισμένου ανταλλακτικού η προϊόντος πλέον με το pc.gr είναι πανεύκολη μέσα από μια μεγάλη βάση που συνεχώς αναπτύσσεται.

Μην ξεχνάτε ότι κάτι που είναι άχρηστο για σας είναι χρήσιμο για κάποιον άλλον και μπορεί να αποτελεί πηγή εσόδων.

Μια δοκιμή θα σας πείσει.
www.pc.gr


Πηγή: gr.pcmag.com/

 

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Δέλτα

 

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μαθητών για το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Η νέα κοινωνική δομή της Δημοτικής Αρχής λειτουργεί για πρώτη φορά για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, στη φυσική και τη χημεία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους στις κατά τόπους κοινότητες με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών και φοιτητών. Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου, οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από έγκριση της αίτησής τους. Η αίτηση συμμετοχής καθώς και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα και η ανεργία.

Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά (που αφορούν στους κηδεμόνες του αιτούντος):

1.Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3.Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί το φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη και σφραγίστηκε από τη Δ.Ο.Υ. Επίσης, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
4.Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5.Φωτοτυπία κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας που εδρεύει στο Καλοχώρι, (κα Ουρανία Παπαδοπούλου) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.00-14.00 / Τηλ. επικ. 2310 751108 ή με e-mail l.tsakalaki@dimosdelta.gr ή fax 2310 752222.

Πηγή:www.zougla.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας η γρίπη στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 35 σοβαρά κρούσματα γρίπης και πέντε θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Η πλειοψηφία των περιστατικών χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και επρόκειτο για άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κυκλοφορία μεταλλαγμένου στελέχους γρίπης αλλά πρόκειται για τα κλασσικά στελέχη εποχικής γρίπης που κυκλοφορούν κάθε χρόνο σε άλλοτε άλλη συχνότητα.
 

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εξηγούν ότι η πλειοψηφία των φετινών περιστατικών πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και εκτιμούν ότι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όλη την Ευρώπη επικρατεί μέχρι αυτή τη στιγμή το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, λόγω του ότι κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού της γρίπης.

Η μετάδοση του ιού της γρίπης ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.
 

Επιπρόσθετα, συστήνεται ιδιαιτέρως ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

Πηγή: in.gr

Προσλήψεις 1.023 αναπληρωτών και ωρομισθίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Την πρόσληψη 1.023 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν με πεντάμηνη σύμβαση εργασίας, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να καλυφθεί μέρος των κενών σε διδακτικό προσωπικό.

Η δαπάνη για τις προσλήψεις θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Βαρύνει τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: in.gr

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων

 

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο εμπρησμός και οι επιθέσεις κατατάσσει το FBI την κακοποίηση των ζωών συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα σχετικά με εγκλήματα κατά ζώων στο εθνικό σύστημα αναφοράς.

Τέσσερις υποκατηγορίες δημιουργούνται στο εθνικό σύστημα αναφοράς σχετικά με την κακοποίηση: ήπια/σοβαρή παραμέληση, εσκεμμένη κακοποίηση και βασανισμός, οργανωμένη κακοποίηση (όπως κυνομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση ζώων.

Μέχρι πρότινος δεν τηρούνταν στοιχεία με τρόπο κατά τον οποίο ήταν δυνατός ο εντοπισμός περιστατικών κακοποίησης ζώων.

Η νέα πολιτική δεν συνιστά μόνη στροφή προς την καλύτερη προστασία και μεταχείριση των ζώων, αλλά θα μπορούσε και να συμβάλει στην πρόληψη βίαιης συμπεριφοράς προς ανθρώπους, καθώς όπως έχει σημειώσει το FBI σε έκθεση του 2-15 πολλοί εγκληματίες κακοποιούν ζώα πριν κακοποιήσουν ανθρώπους.

Η νέα πολιτική που τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου αποτελούσε αντικείμενο επεξεργασίας επί σειρά ετών, με «οδηγό» την υπέρμαχο δικαιωμάτων των ζώων Μέρι Λου Ράντουρ η οποία έπεισε το FBI το 2014 για τη σημασία της καταγραφής των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

Πηγή: in.gr

Διαφημίσεις

1 ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα κάθε μέρα προσφορά από το PC Hospital

Giveaway of the Day